Ruhrgebied - Duisburg

Duisburg ligt in het zuidwesten van het Ruhrgebied en is de derde grootste stad van de regio. Duisburg heeft de grootste binnenhaven van Europa; op het punt waar de rivieren Rijn en de Ruhr bij elkaar komen.

Hier kun je heerlijk wandelen over de boulevard of wat drinken of eten in een van de gezellige cafeetjes of restaurants. Per rondvaartboot kan een tocht gemaakt worden langs de oude pakhuizen met fraaie gevels.

Bezienswaardigheden in Duisburg

Duisburg heeft nog een aantal andere culturele hoogtepunten zoals het Museum Küppersmühle met een ruime collectie moderne kunst; dit museum is gevestigd in de oude haven in een oude graanopslag. Het Kultur- und Stadthistorisches Museum geeft een prima beeld van de volkskunde in de Beneden-Rijn regio, alsmede de historie van Duisburg. Hier is ook een verzameling van de Belgische cartograaf Mercator te vinden. In het Legoland Dicovery Centre kan men creatief bouwen met legostenen.

In het Landschaftspark Duisburg-Nord gaan industriele historie, natuur en recreatie prima samen. Het terrein rond stilgelegde hoogovens wordt nu gebruikt voor recreatieve doeleinden zoals duiken (in oude tanken), klimmen (in oude ertsbunkers) en in het park kan heerlijk gefietst en gewandeld worden. Vanaf een van de hoogovens heb je een prima uitzicht over Duisburg en omgeving.

Tijdens een bezoek aan Duisburg is het nog aan te raden om een opera in het Opernhaus bij te wonen of wellicht een gokje te wagen in het casino van Duisburg.

Romeinen

In de regio rond Duisburg zijn nog diverse Romeinse overblijfselen te vinden. In Xanten is het grootste archeologische openluchtmuseum van Duitsland gevestigd, het Archaologische Park Xanten. Hier zijn onder andere een amfitheater, stadsmuur, tempel en verdedigingstoren te bewonderen van de oude Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.

Links voor Duisburg

» Officiële website gemeente Duisburg
» Officiële website Duisburg VVV
» 20 hotels in Duisburg

Plattegrond van Duisburg