Ruhrgebied - Dortmund

Dortmund ligt in het oosten van het Ruhrgebied en is de grootste stad van de regio. Een van de hoogtepunten van de culturele hoofdstad 2010 is de Dortmunder U-Turm. Op het dak van deze oude opslag/gisterij uit 1927 van de toenmalige brouwerij Dortmunder Union, staat nog...

steeds een negen meter hoge U, het bedrijfslogo. Tegen-woordig doet het gebouw dienst als museum voor kunst uit de 20e en 21e eeuw en als creatief centrum vol met foto's, sculpturen en schilderijen. Verder zijn in Dortmund de DASA (Arbeitsschutzaustellung), waar het dagelijks leven van industriearbeiders wordt getoond, het Dortmunder Naturkundemuseum en het Brauerei Museum zeker een bezoekje waard. In dit laatste musuem vind je alles over de geschiedenis, productie en consumptie van bier.

Florianturm

Vanaf de 209 meter hoge televisietoren van Dortmund, de Florianturm, heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. In de toren bevindt zich ook een ronddraaiend panoramarestaurant.

BVB Borussia Dortmund

Dortmund heeft het grootste stadion van Duitsland, het Signal Iduna Park. De thuishaven van Bundesligaclub BVB Borussia Dortmund beschikt over bijna 84.000 plaatsen. In het Borusseum, het voetbalmuseum van Borussia, is alles te vinden over de geschiedenis van de club die in 1909 werd opgericht en vernoemd is naar de nabij gelegen bierbrouwerij.

Tijdens een bezoek aan Dortmund is het nog aan te raden om een musical of theatervoorstelling in het Theater Dortmund bij te wonen, een van de grootste van Duitsland of wellicht een middagje te gaan winkelen in het autovrije centrum van de stad. In de straten Hansastrasse, Ostenhellweg en Westenhllweg vind je een enorme diversiteit aan winkels, warenhuizen en kleine boetieks.

Links voor Dortmund

» Officiële website gemeente Dortmund
» 38 hotels in Dortmund

Plattegrond van Dortmund